Referentie

  Thema-avond: Commerciële succesvol in crisistijd

  Elke dag 10 kansen! Ziet u ze?

  Accountantskantoor RietvelddeJong organiseerde in hun presentatieruimte te Bergambacht een klantenavond met als thema: Commercieel succesvol in crisistijd. Als gastspreker nam Govert-Henk Mijnders de deelnemers mee door een scala aan praktische kansen.

  De markt

  Politieke veranderingen, economische ontwikkelingen, afnemend vertouwen en nog veel meer kansen en bedreigingen! Wat gaat u daarmee doen? Hebben we het over de crisis? Of zijn we bezig met de vele kansen?

  Het doel

  Insteek van Govert-Henk: Wij komen elke dag tien commerciële kansen tegen. En ziét u ze ook?

  Doelstelling was dat elke deelnemer naar huis gaat met minimaal drie concrete commerciële acties. En concreet betekende dat ze de volgende dag direct inzetbaar zijn.

  De kansen

  De opdracht was: als je een kans hoort die bij je past, noteer dan zo concreet mogelijk jouw actie voor morgen.

  Haal meer uit je bestaande klant: noteer bij wie je aan cross en up selling kan doen. En noteer een klant die zo tevreden over je is dat hij je kan voordragen bij een collega.

  Maak je offerte anders: Natuurlijk moeten de noodzakelijke onderwerpen erin staan. Maar gebruik vooral de taal van de klant. En laat de offerte nog door minstens 1 ervaren collega lezen. En bel de prospect na het schrijven van de offerte op en stel hem nog minimaal 2 vragen. Ook hier werd weer duidelijk: het gaat om aandacht geven aan de mens.

  De oproep

  We hebben veel nuttige tips opgedaan die geld gaan opleveren. Maar niet nadat je zelf in actie bent gekomen. De oproep aan het einde van de avond was dan ook heel stellig: ga nu doen wat je hebt opgeschreven en laat je niet beperken door ‘je eigen gevoel van terughoudendheid’ of door ‘de waan van de dag’.

  Het waren geen sterke verhalen maar acties voor meetbare resultaten!

  Netwerken

  Na afloop werd tijdens de borrel volop genetwerkt tussen de klanten van ons kantoor. De open sfeer zorgde voor goede contacten en uitwisseling van ervaringen en kaartjes.

  Reacties deelnemers

  Zeer positief, onderandere:

  Gisteren avond genoten van je verhaal !!!

  Het is voor mezelf wel duidelijk dat ik iets meer werk van het voortraject moet maken om te onderscheiden, kortom je hebt me aan het denken / werk gezet.

  De Presentatie

  Vraag hem op via: info@degaat.nl

   

  RietvelddeJong Accountants - presentatieruimte

RietvelddeJong Accountants
RietvelddeJong AccountantsFinanciën

Thema-avond: Commerciële succesvol in crisistijd Elke dag 10 kansen! Ziet u...